het repertoire

Het altijd weer feestelijke ‘menu’ van het Grensland Orkest bestaat voornamelijk uit de volgende ingrediënten: swing, rock, blues, easy listening & pop. Hierbij worden medley’s van bekende topartiesten zoals Tom Jones, Sammy Davis, Elvis Presley, James Last, Joe Cocker, James Bond, Glenn Miller, etc. zeker niet uit de weg gegaan.
Tijdens onze concerten trekken we figuurlijk over de grenzen waardoor er muziekstukken ten gehore worden gebracht waar een ieder van kan smullen. Hierbij komen Duitsland, Griekenland, America en Mexico overduidelijk aan de orde.
Het geheel wordt altijd overgoten met een flinke portie enthousiasme en af en toe een scheutje romantiek. Geregeld is er een duet tussen de dirigent en de zangeres. Dit geeft altijd een extra dimensie in het te spelen repertoire.
Er zijn eveneens muziekstukken welke door eigen orkestleden worden gearrangeerd, zodat er met name met de instrument bezettingen binnen het orkest kan worden ‘gespeeld’. Je krijgt daarmee echt de mogelijkheid het orkest die sfeer te geven welke je binnen het Grensland Orkest verwacht.
Geregeld zijn er diverse solisten die hun enthousiasme tonen door op gepaste manier binnen het orkest hun solostuk ten gehore te brengen.
Altijd zorgen wij er bij concerten voor, dat er bij elke luisteraar een gevoelige snaar wordt geraakt.
Komt u zelf eens genieten tijdens onze concerten welke terug te vinden zijn in onze ‘concert agenda’.